Saturday, November 22, 2008

Kohë për ndërrim mitesh.

Përveç krizës ekonomike, tashmë ndodhemi dhe në krizë mitesh, e cila ka marrë formë mitike. Niveli i Skënderbeut si hero kombëtar, ka rënë jashtë mase këto kohë në bursën e medias së shkruar.
Lind nevoja për ne, njerëz të rinj të lindur dje, që jetojmë sot dhe vdesim nesër, për të gjetur një hero të ri. Më të mirë, më kontemporan, më trendy. I besueshëm, i bindur në integrimin evropian, përtej të majtës dhe të djathtës përfaqësues i denjë i politikës së re por kundër korrupsionit dhe njeri i premtimeve të mbajtura…

Kështu busulla ka nderin të paraqesë zëvendësimet mitike të rastit, përshtatur sipas kategorive të shqiptarëve.

Kandidati i parë para jush është: Presidenti i saposhpallur i Amerikës Barack, Huysein Obama.

Prezantohet si premtues, ndryshues, gjithëpërfshirës, revolucionar, sportiv. Këshillohet si mit për: të gjithë ata që janë aktivë në politikë. Besojnë në ëndrrën amerikane dhe kanë marrë pjesë në konferencat e tij bashkë me mijëra persona të tjerë me identitet të panjohur. Gjithashtu i këshillueshëm për integruesit sportivë dhe komunarët e Peqinit.

I pakëshillueshëm për: personat mbi moshën 50 vjeç, femrat feministe, të diagnostikuarit me fibrozë cistike dhe qytetarët e Peqinit.
Kandidati i dytë: Maneken Pis.

Simboli i Brukselit. Nuk dihet kur ka lindur, po dihet se çfarë ka bërë: shurrën në kokë pushtuesve.
Këshillohet për: Anarkistët e çdo lloji, adoleshentët, të paangazhuarit me politikë. Nacionalistët dyshues dhe në kërkim të vlerave evropiane. Don zhuanët bolshevikët dhe gjithë ata që arrijnë të përdorin në mënyrë kreative veglat që i ka falur zoti. Të gjithë aplikantët për vizë evropiane. Çmitizuesit dhe nudistët.
I pakëshillueshëm për: Punonjësit e OJQ-ve. Meshkujt me prostatë impotentët dhe pedofilët.


Kandidati i tretë - Sali BerishaKëshillohet për: policët dhe gjithë të veshurit me uniformë brenda këtyre tre viteve të fundit. Mazokistët, apo njerëzit me tendencë fataliste vetëvrasëse.
Nuk këshillohet për: gjithë të tjerët.


Dhe në fund por jo e fundit, Hillary Clinton.

Senatore në US of A. Bashkëshorte e ish presidentit Bill Clinton.
Këshillohet si mit për: gjithë feministet dhe feministët, të lindurit në shenjën e Virgjëreshës, gjithë burrat në lidhje jashtëmartesore, gjithë fansat e bjondeve.

Nuk këshillohet për: Burrat me dypalë musteqe.

***
Busulla ruan të drejtën për të paraqitur kandidatura të tjera për mite në të ardhmen.

2 comments:

Anonymous said...

hillary has iron balls
mgjse tek kjo fotoja duket sikur i jane kthyer pronarit te ligjshem "petulles" (kujtoj ich bin ein berliner)

liljana kondakci

Julius said...

Hi and welcome.
Je me të vërtetë Liljana Kondakçi (këngëtarja) apo tallesh? :)

users online
 
Creative Commons License
Shkrimet e blogut Busulla jane te licensuara nen Creative Commons Autoresi-Jofitimprurese-Vepra te pandryshueshme 2.5 Italia License.